BMW M Team WRT sætter navn på LMDh kørerne

BMW M Team WRT har sat navn på deres seks kørere til LMDh programmet i FIA World Endurance Championship 2024.

Da deltagerlisten blev offentliggjort i november måned, stod Dries Vanthoor på bil #15, og Sheldon van der Linde i bil #20.

Raffaele Marciello har forladt Mercedes efter mange år, og er nu BMW fabrikskører. Har har “Lello” vundet stort set alt hvad der var værd at vinde ombord deres GT3 racere, men tager nu springet ind i prototyper i Hypercar kategorien.

Han skal dele bil #15 med Marco Wittmann. Den flerdobbelte DTM mester har prøvet lidt LMDh ræs i IMSA WeatherTech SportsCar Championship som hjælpekører i 2023, men han er ligesom både Vanthoor og Marciello helt nye i FIA WEC.

BMW M Hybrid V8
Photo: BMW Motorsport

Van der Linde er også ny mand i FIA WEC – men det er Robin Frijns så absolut ikke. Hollænderen vandt LMP2 titlen i FIA WEC i 2021, foruden 24 timers løbet i Le Mans selvsamme år. Det blev fulgt op med en andenplads i mesterskabet i 2022 og en fjerdeplads i 2023 – alle med Team WRT. Derudover har han vundet et hav af GT3 løb, inklusiv 24 timers løbet på Spa.

I mange år var Frijns holdkammerat med Rene Rast hos Audi Sport – nu er de to samlet i BMW #20. Rast har også været aktiv for Team WRT i LMP2, men har efter 3 DTM titler for Audi, hængt fast i DTM serien, hvor det er stort PR mæssigt at have tyskeren med. Han var ellers ved at blive kørt i stilling til Audi’s LMP1 program, men så lukkede det ned, og hans fokus skiftede mod DTM og GT3, krydret med Formel E ræs.

Holdet har indtil videre kun sat navne på alle deres LMDh kørere til Hypercar kategorien. De deltager også i LMGT3 kategorien, hvor Augusto Farfus og Valentino Rossi er de to eneste offentliggjorte indtil nu.

FIA WEC 2024 starter i Qatar, den første lørdag i marts.

Relaterede nyheder